Jaarverslag Zuiddag 2013

Tijdens het event "Vrienden van Zuiddag", stelde onze organisatie met veel trots het jaarverslag van 2013 voor aan al onze vrienden. 
Interesse om te zien wat Zuiddag allemaal deed in 2013? Lees/download het jaarverslag hier. 

Lees meer
Lees hier het jaarverslag van Zuiddag 2013

Vernieuwde scholenbrochure 2014

Vanaf 1 maart kan je met jouw school inschrijven voor Zuiddag 2014. Alle Nederlandstalige middelbare scholen uit Vlaanderen en Brussel kregen begin februari een exemplaar opgestuurd. 
Je kan hem ook hier downloaden!

Lees meer
Bekijk hier de vernieuwde scholenbrochure 2014

Infomoment nieuwe leerkrachten

Hoe organiseer ik Zuiddag op mijn school? Hoe motiveer ik mijn leerlingen? Nieuwe leerkrachten die Zuiddag in hun school organiseren, krijgen op deze en alle andere vragen een antwoord op ons infomoment. In samenwerking met Kleur Bekennen.

Lees meer
al je vragen worden beantwoord op 14 maart

Ga mee op weekend met Zuiddag

Van 7 tot 9 maart 2014 gaan we op weekend met Zuiddag-jongeren. We verdiepen ons in het thema van 2014, maken verder kennis met Broederlijk Delen en gaan ons ook keihard amuseren natuurlijk.

Lees meer
Ga mee op zuiddag weekend 2014

Zuiddag trekt in 2014 naar Palestina & Israël

Op zaterdag 18 januari 2014 beslisten zestig Vlaamse en Brusselse jongeren dat Broederlijk Delen de partner zal zijn voor Zuiddag 2014. Het project waarrond we dit jaar zullen werken? 'Drama en Dromen' in Palestina en Israël.

Lees meer
Broederlijk Delen is blij met de overwinning

Zuiddag blogt

 • Het grensdorpje Namanga

  “Jongeren komen terug uit de stad om hier hun toekomst op te bouwen”

  Zuiddag 2011-ambassadeur Jana ging afgelopen kerstvakantie nog eens op bezoek bij haar Tanzaniaanse vrienden. Het grensdorpje Namanga was op amper twee jaar en half getransformeerd van een droge vlakte in een bloeiend dorp. Lees hier haar prachtig reisverslag.

  Lees verder
 • Een(Zuid)dag bij Boss Paints

  Zuiddag kon dit jaar opnieuw rekenen op de steun van enkele zeer trouwe partners. Naast Colruyt Group, Torfs, Boondoggle, de Vlaamse overheid, Puro, MNM, Streekpersoneel, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en nog vele andere is ook Boss Paints zo een partner. Op 17 oktober namen zij 9 scholieren aan in het teken van Zuiddag. Eén van hen was Meghan Devos die in Brugge de richting economie-moderne talen volgt, ze mocht voor een dag aan de slag als PR-manager.

  Lees verder
 • Make a Choice Event

  Make a Choice, het relaas...

  Op 11 oktober kwamen we in Halle samen voor het evenement ‘Make a Choice’ in samenwerking met Colruyt Group. Behalve vele vrijwilligers van Zuiddag en medewerkers van Colruyt Group, waren er ook enkele Indonesische jongeren, (uiteraard) ‘onze’ Peruviaanse vrienden en ook enkele belangrijke mensen uit verschillende sectoren, zoals Fons Leroy (VDAB) en Peter Verbist (Boondoggle). Zoals de titel al doet vermoeden, ging het een hele avond over keuzes maken.

  Lees verder
 • Logo Boss
 • Logo Broederlijk Delen
 • Logo Colruyt Group
 • Logo VGC
 • eps & kaas - digitaal bureau
 • Logo Torfs
 • Logo Streekpersoneel